MCB Blog

Klanten MCB iets minder optimistisch

Posted by Edwin Vlems on Tue, Jan 12, 2016

De klanten van MCB hebben in het afgelopen kwartaal minder geproduceerd dan in het kwartaal ervoor, en ook minder orders ontvangen. Dat blijkt uit de laatste 'Quick Scan' die MCB continu bij haar klanten uitvoert. Wat betreft investeringen is er sprake van een stabilisatie.

Read More

Tags: Stalen Buizen, Stalen Platen, Stalen Profielen, Metaalindustrie

Metaal: Klanten MCB opnieuw positiever

Posted by Edwin Vlems on Mon, Sep 21, 2015

De klanten van MCB hebben in het afgelopen kwartaal beduidend méér geproduceerd dan in het kwartaal ervoor, en ook méér orders ontvangen. Dat blijkt uit de laatste 'Quick Scan' die MCB continu bij haar klanten uitvoert. Wat betreft investeringen is er sprake van een stabilisatie.

Read More

Tags: Stalen Platen, MCB, quickscan, conjunctuur metaalindustrie

Staal +N of staal MC: wat is het verschil?

Posted by Edwin Vlems on Mon, Aug 03, 2015

"Onbekend is onbemind natuurlijk. De constructeur die het materiaal bepaalt heeft van oudsher staal +N gebruikt, en die schrijft het weer voor aan de subcontractor. En de inkopers die ons bellen willen liefst niet van deze kwaliteit afwijken. Maar vrijwel altijd is staal MC een beter alternatief voor +N.” Francoise Doeze krijgt vaak klanten van MCB aan de lijn die vragen om staal +N, omdat dat staat voorgeschreven. Maar volgens haar kunnen ze in bijna alle gevallen net zo goed staal MC gebruiken. We hebben metaaldeskundige Wonnie van Beek erbij geroepen om ons uit te leggen wat nou precies het verschil is tussen MC en +N.

Read More

Tags: Stalen Platen, roest, roestbescherming

Ton van Dijk over metaalkunde: “Ik praat met klanten al vrij snel over de MCB Campus”

Posted by Edwin Vlems on Mon, Jul 20, 2015

“Een voorbeeld? Ik was laatst bij een klant die een aluminium plaat optilde: ‘dat is licht, dat staal’. De kennis over metaal in de markt gaat achteruit, en de opleidingen vullen dat niet aan.” Ton van Dijk is Senior Accountmanager bij MCB, en erg enthousiast over de MCB Campus:  “Het is vooral je eigen enthousiasme dat belangrijk is, en dat komt voort uit mijn eigen ervaringen. Maar ik heb het ook altijd interessant gevonden, techniek an sich. Ik ben zelf een typische verkoper, laat mij het technische aspect doen en dan ben ik in mijn element.” En dat is logisch als je met Ton praat over zijn achtergrond.

Read More

Tags: Stalen Buizen, Stalen Platen, Stalen Profielen, RVS Platen, RVS Profielen, RVS Buizen, Aluminium Buizen, Aluminium Platen, Aluminium Profielen

Oppervlaktebehandelaars in mei veel minder positief dan in april

Posted by Edwin Vlems on Mon, Jun 08, 2015

Situatie in de Oppervlaktebehandeling in mei wel vrijwel hetzelfde als de totale industrie

Read More

Tags: Service & Bewerkingen, Stalen Platen, Plaatwerk, roestbescherming

Plaatbewerkers in mei veel positiever dan in april

Posted by Edwin Vlems on Mon, Jun 01, 2015

Situatie in de Plaatbewerking in mei ook veel beter dan de totale industrie

Read More

Tags: Stalen Platen, RVS Platen, Aluminium Platen, Plaatwerk

Hoe kies ik de juiste kwaliteit in gelakt staal?

Posted by Edwin Vlems on Wed, Mar 25, 2015

We vragen het MCB’s productspecialisten René van der Valk en Johan Opdenacker. 

Read More

Tags: Stalen Platen, gelakt staal

Gehoord op de MCB Campus: “Een oxidehuid? Verrek, dat ken ik!”

Posted by Edwin Vlems on Wed, Feb 18, 2015

Wat is dat nou, die MCB Campus? Bij Van Lierop in Heeze wilde men Module I wel eens uitproberen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het vervaardigen van metalen onderdelen en samengebouwde modules in staal, RVS en aluminium. En laat nu Joanne Schenkels, voor wie metaal voorheen abacadabra was, als eerste over de finishlijn komen! Met een score van 90% nog wel. Wat ze doet? Ze is van Personeelszaken en Administratie.

Read More

Tags: Stalen Buizen, Stalen Platen, Stalen Profielen, RVS Platen, RVS Profielen, RVS Buizen, Aluminium Buizen, Aluminium Platen, Aluminium Profielen, e-learning, MCB Campus

Janneke van Stekelenburg: “MCB Campus maakt kennisontwikkeling laagdrempelig”

Posted by Edwin Vlems on Mon, Nov 03, 2014
Read More

Tags: Stalen Buizen, Stalen Platen, Stalen Profielen, RVS Platen, RVS Profielen, RVS Buizen, Aluminium Buizen, Aluminium Platen, Aluminium Profielen

E-learning metaal: “MCB Campus is aandacht voor de klant”

Posted by Edwin Vlems on Mon, Oct 27, 2014

MCB heeft van oudsher het imago van kennisbedrijf. Het feit dat het MCB Boek ‘overal’ wordt gebruikt, onderstreept dat. De MCB Campus bouwt daar op voort. Director Sales Erik Spikmans heeft hoge verwachtingen van de eerste stapjes van MCB op het gebied van e-learning.

Read More

Tags: Stalen Buizen, Stalen Platen, Stalen Profielen, RVS Platen, RVS Profielen, RVS Buizen, Aluminium Buizen, Aluminium Platen, Aluminium Profielen, aluminium buisprofielen, Aluminium zagen, aluminium kokers, aluminium geperforeerde plaat